Veelgestelde vragen:

Wat is Schoolyear?

Schoolyear is een software applicatie om veilig een digitaal examen te maken op je eigen laptop op locatie van jouw instelling. Klik hier voor een instructie over hoe je Schoolyear kunt gebruiken op je eigen laptop.

Hoe werkt Schoolyear?

Schoolyear is een soort browser applicatie die zorgt dat jouw digitale toets full-screen op het scherm wordt geladen zodat je tijdelijk geen meldingen binnen krijgt of externe bestanden en applicaties kunt openen. Klik hier voor meer informatie over wat Schoolyear met jouw computer doet.

Hoe zit het met mijn privacy?

Schoolyear is ontworpen met Privacy By Design, wat betekent dat de software vanaf het begin ontworpen is met privacy als leidraad. De applicatie verwerkt minimaal persoonsgegevens en wordt enkel ingezet op de locatie van jouw instelling. Dit betekent dat er altijd surveillanten aanwezig zijn en studenten niet worden gemonitord via   gevoelige scherm, webcam of audio opnames. Lees hier welke persoonsgegevens Schoolyear in opdracht van jouw onderwijsinstelling verwerkt.

Maakt Schoolyear opnames?

Nee, Schoolyear wordt alleen gebruikt voor digitale toetsen op locatie van jouw school, daarom zijn er altijd surveillanten aanwezig en is het niet nodig om geluid, scherm of webcam opnames te maken. Klik hier voor meer informatie over hoe Schoolyear omgaat met jouw privacy.

Hoe kan ik mij voorbereiden voor een toets?

Klik hier voor een checklist met handige tips ter voorbereiding op een toets met je eigen laptop. Of doe een laptop check om te controleren of Schoolyear goed werkt op jouw laptop.

Is mijn laptop geschikt?

Waarschijnlijk wel. Klik hier om te checken of jouw laptop geschikt is om een toets te maken met Schoolyear.