Wat doet Schoolyear met mijn computer?

De applicatie van Schoolyear voorkomt je tijdens de toets, wanneer de applicatie is opgestart, toegang hebt tot andere programma’s, documenten of websites. Bij het opstarten van de applicatie wordt Schoolyear full-screen ingeladen en worden openstaande programma’s en documenten afgesloten, zodat je alleen de toetsvragen van de desbetreffende online toetsapplicatie (zoals Testvision, Ans-delft of Remindo) kunt inzien. De Schoolyear applicatie heeft een eigen browser, niemand heeft dus toegang tot jouw surfgedrag, browsergeschiedenis of documenten. 

Tijdens de toets wordt bijgehouden of de applicatie full-screen zichtbaar is en of je binnen de applicatie andere webpagina’s probeert te gebruiken. Schoolyear detecteert binnen de applicatie of er afwijkende en mogelijke verdachte situaties of incidenten worden gesignaleerd, zoals het toepassen van short keys (ctrl/alt/del) of het verlaten van de browser. Verdacht gedrag wordt gesignaleerd aan de surveillant. In het geval van verdachte situaties of incidenten, krijgt de surveillant hiervan een melding op zijn dashboard. De surveillant zal je aanspreken op je gedrag en kan je opnieuw toegang geven tot Schoolyear.  

Schoolyear Exams kan op afstand jouw laptop niet besturen of overnemen, ook niet tijdens de toets. Als student heb je ten alle tijde controle over je eigen laptop en je bepaalt zelf wanneer de applicatie van Schoolyear wordt opgestart en afgesloten. Je kunt altijd, ook tijdens de toets, de software afsluiten en van je eigen laptop verwijderen.