Laptopeisen Schoolyear

De meeste laptops zijn geschikt om een toets te maken met behulp van Schoolyear maar er zijn een paar minimum eisen waar jouw laptop aan moet voldoen.

Besturingssysteem:
Schoolyear is geschikt voor laptops met Windows 10+ (Home / Pro) of macOS 10.13+ besturingssysteem. Windows 11 valt hier ook onder. Schoolyear is niet geschikt voor Chromebooks (Chrome OS) en laptops met het besturingssysteem Linux.

Hardware:
Er zijn geen specifieke requirements voor het type merk hardware.

Opslagcapaciteit:
Om Schoolyear te kunnen gebruiken heb je minimaal 300MB vrije opslag nodig.

Werkgeheugen (RAM):
Om het programma uit te voeren is minimaal 4GB aan werkgeheugen (RAM) nodig.

Ondersteunde browsers:
Ten slotte werkt Schoolyear met alle bekende browsers zoals Chrome, Edge en Firefox. De browser Safari wordt op dit moment niet ondersteund.

Om alles goed samen te vatten zie hieronder een duidelijk overzicht met alle specifieke laptopeisen.

Laptoseisen

Windows

Mac

Besturingssysteem

Windows 10 of hoger

MacOS 10.13 of hoger

Minimale vrije opslag

300 MB

300 MB

Minimaal computergeheugen (RAM)

4GB

4GB

Ondersteunende browsers

Chrome, Edge, Firefox

Chrome, Edge, Firefox

* Voldoet je laptop niet aan de minimum eisen? Neem dan contact op met de toetsco├Ârdinator van jouw instelling.